15 Nisan 2012 Pazar


Aynanın karşısına geçip kendini seyrettiğin oluyor mu? Şişenin dibinde kalan son bir kaç yudumun üstüne atılan sigara gibi, legal bir şekilde çırpınıyorum. Adonai Elohim bana penaltı çalıyor, senin ceza sahandaymışım.

Elime bir silah alıp aynanın karşısına geçiyorum. Ayna, gayet rasyonel bir biçimde yansımamı gösteriyor. Ve ben garanti bir şekilde, tetiğe basıyor, görüntümü yok ediyorum. Gıdıklayacak kimsem yok.

Bir sigara yakıyorum, zaten ben seni ne zaman düşünsem bir sigara yakıyorum. Sigara dumanının gürültüsü evi kaplıyor. Annem gayet rasyonel bir biçimde beni arıyor. Ona gayet irrasyonel cevaplar veriyorum.

Sen üzüldüğünde ben de üzülüyorum. Seni ne zaman düşünsem, bir sigara yakıyorum. Sen gülünce, ben de gülümsüyorum. Sen beni görmezden gelince, ben tüm sigaraları aynı anda içmek istiyorum. Sen mutlu olacaksın diye, dünyanın her yanını çilek tarlası yapabilirim. Sen, beni fark etmesen de, ben seni çok seviyorum.

Kendimi Uranyum-235 izotopu gibi hissediyorum. Tek bir hareketle, bir atom bombasına dönüşmem yakındır. Çok kararsızım, hemen bozunuyorum. Bozunmalarım, üstel azalma şekilde ve diferansiyel ile çözüme gidilebilir.

Anarşi ve protesto, hayatımı ele geçirmiş gibi. Aynanın karşısında saatlerce bekleyip, kendime küfrediyorum.

Sonra uyandım.

2 yorum:

yapıştır!