9 Mayıs 2012 Çarşamba

Bir İlişki Nasıl Olmalıdır?


Öncelikle, ilişki olmamalıdır. Adı ilişki olmamalıdır. Aşk, arkadaşlık ya da ne dersen ama ilişki değil. Karşılıklı güven, sevgi, sadakat hepsi palavra; sonuçta dünya üzerindeki her münasebette biri diğerinden daha fazladır. Bu böyledir, tecrübeyle sabit değildir. Bir ilişki kaplumbağa gibi olmalıdır; yavaş, güçlü ve uzun süren. Bir ilişkinin var olabilmesi için, öncelikle tarafların daha önceki ilişkilerindeki kişilerle dilekçe karşılığında ilişiklerinin kesilmesi gerekmektedir. Mektuplar, fotoğraflar ise ektedir. Damga pulu ücreti alınmamalıdır.

Bir ilişkinin var olabilmesi için öncelikle iki insanın doğru düzgün oturup konuşabiliyor olması lazım. 3 kelimeden öteye gidemeyen sohbetlerin kişilerinin yaşadığı ilişkiler, ilişki tanımına girmez. Çıkmak, ya da öyle bir şeydir işte. Hesabı, erkek öder.

Bir ilişkide önemli olan mesele ilişki yaşayacak kişilerin kararlılığıdır. İlişki uzunluğu, kişilerin kararlılığının karesi ile doğru orantılıdır. İlişki sabiti c ise, duruma bağlı olarak değişir.

Yukarıda yazılanların hiçbiri bir ilişki tanımı vermez. Tanımlama insanın kendi yapması gereken bir şeydir. İlişki olması için, emek olması gerekir ve sanatın sanat için olduğunu düşünen insan ilişkisi ancak ve ancak yüzeyseldir, ilişki değildir. Toplum sanat için vardır, Yaşasın Bertolt Brecht.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yapıştır!